Perussuomalaiset Nuoret

bannerpsnuoret
Pääsivu > Syyskokous

PS-Nuorten syyskokouksen ehdokkaat

syyskokous14

KATSO SYYSKOKOUSINFO TÄÄLTÄ.

EHDOLLA PUHEENJOHTAJAKSISuvi Karhu (29), Espoo

Olen 29-vuotias nainen Espoosta ja olen toiminut PS-Nuorissa kolme vuotta, joista ensimmäisen Uudenmaan PJ:nä ja kaksi vuotta kattojärjestössä pääsihteerinä. Olen koulutukseltani ravintolakokki, yo. Sukujuureni sijaitsevat Etelä-Karjalassa. Puheenjohtajuus kiinnostaa siitäkin huolimatta, että olen kaksi vuotta seurannut Simonin ahkeraa työpanosta ja tiedän, kuinka vaativaa työ on. Uskon vilpittömästi, että pystyn vastaamaan näihin haasteisiin ja tuomaan nuorisojärjestöämme mediassa esille yhä positiivisemmin sekä tuomaan jämäkkää suomalaista linjaa esille.

Facebookissa: https://www.facebook.com/karhunkulma


Jarmo Keto (27), Helsinki

Olen Helsingin Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja, tradenomi, IT-alan yrittäjä ja reservin vänrikki. Ensi vuonna tahtoisin olla PS-Nuorten puheenjohtaja. Tässä järjestössä uskon ennen muuta toiminnan ja piirien voimaan. Puheenjohtajana painopisteeni olisi piirien vahvistamisessa, tapahtumien kehittämisessä ja toiminnanjohtajan resurssien lisäämisessä. Olen vakuuttunut,että vahva järjestö itsessään on kone, joka tuottaa jäsenistönsä voimalla hyvää politiikkaa ja toimintaa, jos edellytykset vain ovat kunnossa. Vapaaehtoistoimintaa olen ollut johtamassa jo vuosia. Olen oppinut, että vapaaehtoisia ei voi käskeä, heitä voi vain motivoida. Tekemättömistä asioista on turha torua, sillä vapaaehtoistyössä jokainen voi jättää saldonaan vain plussan. Tarinani on pitkä, sinne on mahtunut kaksi yritystä, yksi Elektronisen urheilun liitto, paljon sotilastouhuja ja mielenkiintoinen vuosi PS-Nuorten hallituksessa. Toivon, että voimme yhdessä kirjoittaa tätä tarinaa eteenpäin.

Facebookissa: https://www.facebook.com/jarmoketo.fi
Katso esittelyvideo tästä.


Sebastian Tynkkynen (25), Oulu

Aloitin Perussuomalaisissa Nuorissa toimimisen Oulun ja Kainuun piirin hallituksessa. Sieltä minut valittiin järjestön toiseksi varapuheenjohtajaksi. Ja sen jälkeen sain luottamuksen liittyä järjestömme palkattuun johtotiimiin. Tuossa tehtävässä, toiminnanjohtajana toimin nyt toista vuotta. Kenttä on tuttu ruohonjuuritasolta johtoportaaseen saakka. Vaikka olen ollut osa-aikainen, työtä on tullut tehtyä jopa kokoaikaisen työntekijän verran, sillä työ on ollut mielekästä ja järjestöstä on tullut rakas. Haen puheenjohtajaksi, sillä sisältä löytyy kova tahto kehittää järjestöä eteenpäin. Seuraavalla puheenjohtajakaudella haluaisin tehostaa hallituksen työryhmätyöskentelyä, jonka aikanaan suunnittelin, jotta meistä tulee poliittisesti näkyvämpi. Tämä on erityisen tärkeää eduskuntavaalien alla. Haluan tehdä PS-Nuorista näkyvimmän poliittisen nuorisojärjestön, mihin päästään uuden tyyppisten kampanjoiden avulla mm. somessa. Vuoden aikana tulen kiertämään kaikki piirit rohkaisten toimijoitamme.

Facebookissa: www.facebook.com/sebastian.tynkkynen
Katso esittelyvideo tästä.

EHDOLLA 1. VARAPUHEENJOHTAJAKSIAleksi Hernesniemi (23), Kannus

Aleksi Hernesniemi on Perussuomalaisten Nuorten 2. varapuheenjohtaja. Hän on 23-vuotias ja kotoisin Kannuksesta, Keski-Pohjanmaalta. Perussuomalaisten Nuorten jäsen hän on ollut vuodesta 2010. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden kandidaatti, pääaineena valtio-oppi. Hänen kandidaatintutkielmansa Irlannin tasavaltalaisarmeijan legitimiteetistä hyväksyttiin erinomaisella arvosanalla. Parhaillaan hän suorittaa Jyväskylän yliopistossa valtio-opin maisteriopintoja. Aleksi on kotikunnassaan Kannuksessa kaupunginvaltuuston jäsen, Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja sekä sivistyspalveluiden lautakunnan jäsen. Lisäksi hän on Keski-Pohjanmaan Perussuomalaisten Nuorten perustajajäsen. Kesäkuussa 2014 Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piiri nimesi Aleksin eduskuntavaaliehdokkaaksi jäsenäänestyksessä eniten ääniä saaneena. Sotilasarvoltaan hän on alikersantti, ja on ottanut osaa myös vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön.

Facebookissa: https://www.facebook.com/profile.php?id=100002279792374Roger Kulmala (21), Helsinki

Olen 21-vuotias taloustieteen opiskelija Helsingistä. Olen toiminut pari vuotta aktiivisesti Perussuomalaisten Nuorten toiminnassa ja nyt pyrin järjestön 1. varapuheenjohtajaksi. Kokemusta on kertynyt, kun olen toiminut PS-Nuorten hallituksen jäsenenä ja Helsingin PS-Nuorten toiminnanjohtajana. Tavoitteenani on, että järjestömme on eturintamassa ajamassa itsenäisen ja hyvinvoivan Suomen asiaa. Kannatan Suomen eroa eurosta ja minun on myös vaikea nähdä Suomen menestyvän, mikäli pysymme EU:ssa. Pidän myös tärkeänä, että järjestöllämme on nuiva linja maahanmuuttopolitiikassa ja pidämme sitä näkyvästi esillä. Minusta PS-Nuorten pitää tehdä myös uskottava poliittinen ohjelma suoran demokratian edistämiseksi.

Facebookissa: https://www.facebook.com/roger.kulmalaMatias Kvist (20), Vaasa

Olen 20-vuotias hallintotieteiden ylioppilas Matias Kvist. Olen toiminut Perussuomalaisten nuorten hallituksessa nyt 2 viimeisintä vuotta, ja omasta mielestäni tässä ajassa niin järjestön kuin myös omakin toimintani on kehittynyt merkittävästi. Suurin vahvuutemme on ollut se, että olemme kyenneet keskustelemaan erimielisyyksistämme ja lähes poikkeuksetta päätyneet kompromisseihin joiden takana kaikki ovat voineet seistä. Olemme näin luoneet vavhan yhteishengen, joka on kantanut meidät pitkälle. Tässä syyskokouksessa valitsemme jälleen uuden hallituksen jatkamaan tätä työtä, itse haluan enemmän kuin mielelläni olla mukana jatkamssa kyseistä työtä. Tästä syystä olenkin päätynyt hakemaan järjestömme ensimmäistä varapuheenjohtajuutta. Olen henkilö, joka omaa vahvat mielipiteet, mutta on aina valmiina keskustelemaan ja huomaamaan omat virheensä. Omaan ikääni nähden hyvän kokemus pohjan, mikä mahdollistaa toiminnan myös varapuheenjohtajana. Toimitaan yhdessä paremman Suomen puolesta.

Facebookissa: https://www.facebook.com/matias.kvist

EHDOLLA 2. VARAPUHEENJOHTAJAKSIVille Kartaslammi (26), Ikaalinen

Hei, olen Ville Kartaslammi, 26v. Ikaalisisista. Pirkanmaan ps-nuorten puheenjohtaja syyskuusta 2013 lähtien ja Ikaalisten kaupunginvaltuutettu. Pirkanmaan perussuomalaisten eduskuntavaalipäällikkö 2015.

Facebookissa: https://www.facebook.com/ville.kartaslammi

EHDOLLA PÄÄSIHTEERIKSITiina Elovaara (27), Tampere

27 -vuotias tamperelainen kaupunginvaltuutettu, PS- jäsen vuodesta 2007. Opiskelen aikuiskasvatusta Tampereen yliopistossa ja vaikutan ryhmämme ainoana jäsenenä kaupunginhallituksessa. Olen työskennellyt aiemmin Brysselissä Timo Soinin harjoittelijana sekä kansanedustajan avustajana eduskunnassa.

Facebookissa: https://www.facebook.com/tiina.elovaaraJenni Lastuvuori (29), Pornainen

Kahden pojan äiti. Ammatti: Lihamestari. Ikä: 29. Olen Uudenmaan perussuomalaisten nuorten hallituksen jäsen. Pornaisten perussuomalaisten hallituksen jäsen, Uudenmaanpiirin nuorten varaedustaja, sekä eduskuntavaaliehdokas.

Facebookissa: https://www.facebook.com/jenni.lastuvuori

EHDOLLA HALLITUKSEN JÄSENEKSI


Toni Ahva (20), Helsinki

Olen 20-vuotias stadilainen nuorpersu. Parhaillaan palvelen isänmaata varusmiehenä Riihimäellä Viestirykmentissä. Ensi vuonna aloitan opiskelun Helsingin Yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa pääaineena poliittinen historia. Työkokemusta on mm. sijaisopettajan ja postinjakajan työstä. Poliittisia luottamustehtäviä löytyy varajäsenyys Helsingin Opetuslautakunnassa sekä varapuheenjohtajuus Länsi-Helsingin Perussuomalaisissa. Viime vuonna toimin PS Nuorten Helsingin piirin toiminnanjohtajana. Pyrin syyskokouksessa Perussuomalaisten Nuorten hallituksen varajäseneksi. Olen ollut hallituksen varajäsenenä jo kaksi vuotta ja sitä työtä haluan mielelläni jatkaa. Perussuomalaiset Nuoret on Suomen isänmaallisin poliittinen nuorisojärjestö. Tavoitteenamme tulee kunnianhimoisesti olla maan aktiivisin ja näkyvin nuorisojärjestö. Se on saavutettavissa, mutta vaatii perusrakkautta ja paljon suomalaisista sisua.

Facebookissa: https://www.facebook.com/toniahva94


Niko Airamo (27), Helsinki

Olen 27-vuotias opiskelija Helsingistä. Olen analyyttinen, rauhallinen enkä stressaannu helposti.  Aikani olen viettänyt urheillen, työttömänä, sossupummina laiskotellen,  työskennellen ja opiskellen.  Oikein monipuolinen kaveri siis. Tällä hetkellä kamppailen matematiikan opintojen parissa Helsingin yliopistossa. Aiempaa hallituskokemusta löytyy 6 vuoden ajalta, jolloin istuin telinevoimisteluseura Viipurin Reippaan hallituksessa 6 vuotta, joista vuoden varapuheenjohtajana. Lisäksi olen mukana HOAS Toukolan asukastoimikunnassa. Olisi hienoa päästä vaikuttamaan samankaltaisen ajatusmaailman omaavien ihmisten kanssa.

Nico Giansanti (29), Tampere

Hei, olen vuosikausia seurannut politiikkaa ja viime vaalien mustamaalamisen jälkeen minulla tuli raja vastaan. Ylen, HS ja muiden perussuomalaisten mustamaalaus ja velassa elämisen rikkautena esittäminen ärstyttää. Muutenkin nämä suomen nykynormit että on niin ihqua ja fantsua jos poliitikko on komea, eihän sillä ole mitään tekemistä koko politiikan kanssa. Venäjän kanssa välit kuntoon ja propaganda koneistot kiinni.

Facebookissa: https://www.facebook.com/giansantiMatti Haapala (20), Rovaniemi

20-vuotias agraarinen nuori herra kotoisin Keski-Pohojammaalta. Asun parhaillaan Rovaniemellä ja opiskelen Lapin yliopistossa pääaineena johtamista. Aktiivinen poliitikko, erityisesti maatalous-, ulko- ja EU-politiikka ovat mielenkiinnon kohteitani. Titteleinä kannan Vetelin Perussuomalaisten puheenjohtajuutta, Keski-Pohjanmaan Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtajuutta ja Perussuomalaisten Nuorten edustajiston jäsenyyttä.

Facebookissa: https://www.facebook.com/Herra.Haapala


Henri Hautamäki (26), Turku

Olen Henri Hautamäki, 26-vuotias turkulainen kala- ja ympäristötalouden opiskelija. Olen jäsen Perussuomalaisissa Nuorissa sekä Perussuomalaiset rp:ssä, ja toiminut Varsinais-Suomen Perussuomalaisten Nuorten yhdistyksen hallituksessa syksystä 2013 saakka, minkä lisäksi toimin myös Vilhelm Junnilan alaisuudessa Perussuomalaisten Nuorten luonnonvarapoliittisessa työryhmässä. Ideologisesti olen järkkymättömän kansallismielinen, ja kannatan kokonaisvaltaista yhteiskunnan kehittämistä kansakuntaa pirstovan intressiryhmä-politiikan sijaan. Vapaa-aikaani vietän usein kalastaen, tai kotona ollessani lukien. Erityisenä kiinnostuksen kohteenani on sotahistoria, ja olen muutenkin maanpuolustushenkinen.

Facebookissa: https://www.facebook.com/henri.hautamaki.3Daniel Kaartinen (20), Lemi

Perussuomalainen nuori poliitikko Lemiltä. Ollut mukana toiminnassa jo vuodesta 2012. Opiskelee tällä hetkellä Lappeenrannan Teknillisessa korkeakoulussa energiatekniikkaa. PerusSuomalaiset ry:ssä Kymen piirihallituksessa. Varavaltuutettu Lemillä ja lisäksi kahdessa lautakunnassa jäsenenä. Tärkeitä aihealueita ovat energia- ja sosiaalipolitiikka. Vannoutunut kommunismin vastustaja.

Facebookissa: https://www.facebook.com/daniel.kaartinenPetri Mäkelä (30), Lappeenranta

Olen 30 vuotias ”nuori”, kahden lapsen isä ja naimisissa. Koulutukseltani melkein konetekniikan DI ja työskentelen tutkimuksen parissa, tosin takataskusta löytyy myös sulkumestarin pätevyyskirja. Politiikassa olen aktiivisesti ollut mukana edellisistä kunnallisvaaleista ja toimin Lappeenrannan seudun perussuomalaisten ensimmäisenä varapuheenjohtajana ja varavaltuutettuna. Lisäksi olen toiminut PS-Nuorten turvallisuus ja talouspoliittisissa työryhmissä sorvaamassa kannanottoja. Poliittiselta kannaltani olen konservatiiviksi liberaali, mutta aina ehdoton patriootti. Mielestäni Suomen tulee seistä vankasti omilla jaloillaan, kumartamatta ketään, mutta samalla avoimesti yhteistyötä tehden. Ei EU:lle, Ei Eurolle, Kyllä yhteistyölle. Politiikan ulkopuolisina harrastuksina minulla on ammunta, maanpuolustus ja historia.

Facebookissa: https://www.facebook.com/petri.makela84Laura Peussa (27), Tuusula

Olen 27-vuotias lapseton ja yksinasuva sairaanhoitajaopiskelija Tuusulasta. Aiemmalta koulutukseltani olen taloushallinnnon merkonomi. Perussuomalaisissa ja PS-Nuorissa olen ollut mukana noin 2,5 vuotta. Toimin syksyn ajan Uudenmaan Perussuomalaisissa Nuorissa vt. puheenjohtajana. Tänä vuonna olen ollut valtakunnallisen järjestön hallituksessa varajäsenenä. Lisäksi olen puolueessa aktiivinen paikallisyhdistyksessä sekä mukana kunnallisissa luottamustoimissa. Kevään 2015 eduskuntavaaleissa olen ehdokkaana Uudenmaan piiristä.Matti Pinola (24), Merijärvi

Olen 24-vuotias merijärvinen valtio-opin opiskelija Lapin yliopistossa. Merijärvellä olen toista kautta kunnanvaltuuston varapuheenjohtajana, ja olen ollut politiikassa aktiivisesti mukana vuodesta 2008. Perussuomalaisten Nuorten hallituksessa olen toiminut vuodesta 2012 saakka. Politiikassa minulle tärkeimmät osa-alueet ovat EU-politiikka, aluepolitiikka, puolustuspolitiikka ja maaseutupolitiikka. Joka asiaan kanta löytyy vähintään tarkemman tutustumisen kautta. Järjestömme kannalta oleellista on piirien tukeminen. Rahallinen tuki on toki tärkeää, mutta yhä enemmän tarvitaan henkistä tukea ja käytännön apua. Ensisijaisesti järjestön on ajettava kovaa EU-politiikkaa ja tervettä kansallismielisyyttä, linjaa on vietävä rohkeasti myös puolueen suuntaan. Vain omalla rohkealla linjalla ja toimivalla kentällä meistä tulee Suomen suosituin ja aktiivisin nuorisojärjestö. Sen tulee olla tavoitteemme! Minua saa rohkeasti lähestyä joka asiassa, vastaan jos osaan. Jos en osaa, otan asiasta selvää.

Facebookissa: https://www.facebook.com/matti.pinola


Tuomas Tähti (27), Turku

27-vuotias turkulainen diplomi-insinööri. Varsinais-Suomen Perussuomalaiset Nuoret ry:n hallituksen jäsen ja sihteeri. Turun Perussuomalaiset ry:n 1. varapuheenjohtaja. Turun nuorisolautakunnan jäsen ja tarkastuslautakunnan varajäsen. Käräjäoikeuden lautamies. Homma ry:n kannatusjäsen. Suomen ja NSK-valtion kansalainen.

Facebookissa: www.facebook.com/tuomaansivuJenni Vilen (24), Iitti

Kymenlaaksolainen naisvaltuutettu Iitistä. Aloitin valtuustossa 2013 ja samaan aikaan Iitin Perussuomalaisissa. Olin mukana perustamassa Kymen Perussuomalaisten Nuorten Pohjois-Kymenlaakson aluetoimikuntaa ja toimin puheenjohtajana ensimmäisen vuoden. Olen Savonlinnasta valmistunut matkailun restonomi, innokas politiikan tekijä ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Politiikassani haluan edistää oikeudenmukaisuutta ja rehellisyyttä.


Hiski Wiikinkoski (19), Kokkola

Olen -95 syntynyt kokkolalainen opiskelija , tällä hetkellä varusmies. Olen kiinnostunut menemää syvemmälle järjestöön aina vain vaikuttamalle paikalle.

Facebookissa: https://www.facebook.com/hiski.wiikinkoski

EHDOLLA HALLITUKSEN VARAJÄSENEKSI

Mika Hautamäki (20), Kaustinen

Nuutti Hyttinen

Noora Kunnari

Lauri Leponiemi

Antti Rantakokko, Kuopio

Olen suorasta demokratiasta, kieli- ja maahanmuuttopolitiikasta ja maanpuolustusasioista kiinnostunut perussuomalainen nuori Pohjois-Savosta. Toimin Pohjois-Savon ps-nuorten varapuheenjohtajana.

Atro Åman

Perussuomalaisten Nuorten Helsingin piirin varapuheenjohtaja